Diageo Polska zakończyła pierwsze sesje wyjazdowe III edycji Programu Johnnie Walker Master of Bar Administration

Sesje wyjazdowe Programu Johnnie Walker Master of Bar Administration rozpoczęły się wizytami audytorskimi w wybranych lokalach gastronomicznych. Dzięki temu audytorzy – trenerzy mogli zaktualizować swoją wiedzę na temat standardów barmańskich oferowanych przez polskie lokale, a przede wszystkim lokale ściśle współpracujące z firmą Diageo Polska Sp. z o.o. Przeprowadzony w ramach Johnnie Walker Master of Bar Administration audyt umożliwił także analizę umiejętności poszczególnych barmanów, ich świadomości, kultury i wiedzy z zakresu miksologii i towaroznawstwa.

Wprowadzenie do Programu Johnnie Walker Master of Bar Administration sesji wyjazdowych, podczas których trenerzy prowadzą zajęcia bezpośrednio w miejscach pracy barmanów jest nowoczesną formą współczesnych programów lojalnościowo – szkoleniowych. Diageo Polska ten sposób komunikowania się z uczestnikami na tak szeroką skalę wprowadza do swojej oferty jako jedna z pierwszych firma alkoholowych w naszym kraju. Spotkania z uczestnikami miały na celu zapoznanie barmanów z nową, udoskonaloną formułą Programu, przedstawienie zagadnień organizacyjnych oraz przyjętej w tym roku komunikacji pomiędzy uczestnikami. Podczas sesji bardzo duży nacisk położony został na istotne we współczesnej gastronomii zagadnienia merchardising’u, o czym niestety często zapomina się skupiając uwagę na innych aspektach pracy zawodowej. Barmani mogli dowiedzieć się, jak olbrzymie możliwości posiadają współczesne bary dla wprowadzania w nich profesjonalnych reguł merchadising’u, a także – jak, w odpowiedni sposób wykorzystać własne handlowe umiejętności interpersonalne… Wspólnie z barmanami, trenerzy analizowali sytuacje odwiedzin niezapowiedzianych gości w lokalu. Duży nacisk położony został na dalszą poprawę standardów pracy barmana jako profesjonalisty w swoim zawodzie. Właściwe działania związane z Programem Mystery Shopper Diageo Polska Sp. z o.o. rozpocznie już niebawem. Wtedy, wiedza teoretyczna i praktyczna (zasady miksologii i towaroznawstwa, Every Serve Perfect, etc.) każdego z uczestników, zostaną poddane szczegółowej analizie.

Tegoroczną, trzecią edycją Programu Johnnie Walker Master of Bar Administration, Diageo Polska Sp. z o.o. wprowadza udoskonalony, jeszcze bardziej dostosowany do potrzeb rynku wymiar szkolenia. Chociaż jego celem jest przede wszystkim podniesienie kwalifikacji nowo zapraszanych uczestników, Diageo Polska Sp. z o.o. nie zapomina o najbardziej utalentowanych uczestnikach, którzy wyróżnili się podczas poprzednich edycji szkolenia. Dzięki takim działaniom Diageo Polska Sp. z o.o. kieruje swój program w stronę najlepszych polskich klubów i restauracji. Program zapewnia standaryzację pracy i wizualizację produktów, co powinno przełożyć się na większe obroty lokali, a przez to – zadowolenie restauratorów.