FRoSTA współpracuje z SerwisKulinarny.pl

Kuchnia i gotowanie są wielką pasją wszystkich osób tworzących SerwisKulinarny.pl – mówi Agnieszka Burzyńska, SerwisKulinarny.pl. Dobre gotowanie to jednak wielka sztuka, wymagająca szerokiej wiedzy na temat zdrowego odżywiania. Dlatego też naszym celem jest promocja zdrowej – co nie znaczy skomplikowanej – kuchni. Zdajemy sobie sprawę z tego, że wiele osób nie ma obecnie czasu na wymyślne i zdrowe gotowanie, stąd też podsuwamy użytkownikom praktyczne wskazówki, jak pogodzić ciągły brak czasu i niewielkie doświadczenie kulinarne z pełnowartościowym odżywianiem. Zaprosiliśmy do współpracy firmę FRoSTA, która dzieli się z nami swoim doświadczeniem z dziedziny zdrowego żywienia.

Internetowe serwisy tematyczne poświęcone sztuce kulinarnej, są nie tylko cennym zbiorem setek przepisów, zastępującym coraz częściej tradycyjne książki kucharskie, ale także interaktywną encyklopedią wiedzy o zdrowym stylu życia, nawykach żywieniowych, czy też specyfice kuchni narodowych świata – nawiązanie współpracy z wortalem komentuje Aleksandra Wysocka, FRoSTA Polska. Wraz ze Stowarzyszeniem Mrożonej Żywności aktywnie prowadzimy działania edukacyjne rynku, których celem jest promocja właściwości żywności mrożonej propagujemy gotowanie bogate w ryby, warzywa, dostarczające naszym organizmom niezbędnych składników odżywczych. W naszych działaniach od niedawna wykorzystujemy także internet – medium coraz częściej wykorzystywane jako źródło informacji o żywieniu.

Jak wynika z dostępnych na rynku badań Megapanel PBI/Gemius z marca br. wśród odwiedzających kulinarne serwisy internetowe aktywne są nie tylko kobiety, ale także mężczyźni, osoby w różnym wieku i o różnych dochodach. Dzięki współpracy z SerwisKulinarny.pl FRoSTA ma nadzieję na dotarcie ze swoim przekazem edukacyjnym do szerokiego grona polskich internautów, w tym do użytkowników szczególnie zainteresowanych gotowaniem i zdrowym żywieniem.

Różnorodność przepisów sprawia, że SerwisKulinarny.pl to miejsce dla wszystkich traktujących kuchnię i gotowanie jako przyjemność i pasę. Oprócz bazy przepisów przygotowanych przede wszystkim z myślą o początkujących miłośnikach gotowania, odwiedzający znajdą tu informacje praktyczne na temat przygotowywania i przechowywania żywności, narzędzi najczęściej wykorzystywanych w kuchni, czy też stylach kuchni całego świata. Serwis promuje osoby znające się na kuchni, umożliwiając im dodawanie nowych przepisów do bazy i uzyskiwanie komentarzy od użytkowników. Dyskusja pomiędzy gotującymi możliwa jest dzięki uruchomionemu forum. Chętni mogą zapisać się na newsletter z nowymi poradami i przepisami.

Zdobywanie informacji na temat gotowania nigdy nie było tak przyjemne i tak proste.