Międzynarodowy Dzień Celiakii z HARIBO

Dzień Celiakii odbył się w formie rodzinnego pikniku dla dzieci i dorosłych, podczas którego organizatorzy przybliżyli uczestnikom i mediom tematykę związaną z celiakią i problemami ludzi chorych na tę chorobę. Imprezie towarzyszyły prezentacje producentów produktów bezglutenowych, ale najważniejsze były atrakcje dla dużych i małych – gry i zabawy, wypiekanie bezglutenowego chleba czy też wspólne gotowanie z Pascalem Brodnickim.

Firmie HARIBO nie są obojętne problemy osób cierpiących z powodu alergii na gluten – powiedziała Beata Falińska-Zubko, Marketing Manager w HARIBO Sp. z o.o, która dodała: HARIBO wychodzi z założenia, że alergia na gluten, zwłaszcza w przypadku najmłodszych, nie może oznaczać końca radości ze spożywania słodyczy. Dlategow naszej szerokiej ofercie jest miejsce na produkty bezglutenowe dla małych i dużych „celiaków! HARIBO to przecież smak radości!

Podczas niedzielnej imprezy pluszowy miś HARIBO zapraszał wszystkich obecnych do odwiedzenia firmowego stoiska, na którym można było spróbować żelków, otrzymać mnóstwo pamiątkowych gadżetów a także kupić jeden z wielu bezglutenowych produktów. Podczas gdy dorośli mogli dowiedzieć się wszystkiego o procesie produkcji żelków oraz ich składzie i właściwościach, na najmłodszych czekała grająca karuzela. Nad wszystkim czuwał uśmiechnięty Złoty Miś…