Serwis Kuchnia w portalu Gazeta.pl jest swoistym leksykonem wiedzy o wszystkim co z gotowaniem, pieczeniem i sztuką jedzenia związane. Znajdą tu coś dla siebie zarówno nowicjusze potrzebujący porad z zakresu nauki gotowania, jak i mistrzowie szukający inspiracji i wymiany doświadczeń.
Dzięki podziałowi na kategorie: Kuchnia poleca, Nauka gotowania, Szkoła mistrzowska, ABC przypraw oraz Baza przepisów, korzystanie z serwisu jest bardzo wygodne. Specjalna wyszukiwarka umożliwia korzystanie z bazy ponad 3 tysięcy przepisów (ciasta, dania główne, desery, grill, przystawki, sałatki, sosy, zupy). Internauci, w każdej chwili mogą także dzielić się swoimi osiągnięciami z innymi, dodając własne przepisy do bazy.
Z multimedialną szkołą gotowania, każdy oglądając przygotowywanie potrawy na filmie w formacie realaudio, krok po kroku będzie w stanie przygotować kulinarne specjały. Ci, którzy oczekują czegoś więcej, niż tylko przygotowanie smacznego posiłku, mogą rozwijać swoje umiejętności w „Szkole mistrzowskiej Pawła Kałuskiego”.
Kuchnia portalu Gazeta.pl korzysta również z zasobów „Gazety Wyborczej” i jej stałych dodatków tematycznych. Internauci mogą wybrać się w „kulinarne podróże” z Agnieszką Kręglicką oraz Martą Gessler.
Miłośnicy dobrego jedzenia mogą także pisać i czytać blogi oraz dyskutować na Forum. Zamawiając bezpłatny newsletter nie umkną im żadne inspirujące pomysły miesięcznika „Kuchnia”.
Serwis Kuchnia dla lubiących dobrze zjeść: www.gazeta.pl/kuchnia