Złoty Medal World-Wide Mustard Competition otrzymała Musztarda Czosnkowa KAMIS

Światowy Festiwal Musztardy w Nappa Valley, w stanie Kalifornia jest uznanym i cieszącym się ogromną popularnością wydarzeniem kulinarnym skupiającym smakoszy, sympatyków i producentów musztard z całego świata. Festiwal jest prowadzony przez Barry Levensona, kuratora jedynego na świecie Muzeum Musztardy w Mt. Horeb. O prestiżu imprezy świadczy rosnąca z roku na rok liczba marek musztard wystawianych na festiwalu i zgłaszanych do konkursu World-Wide Mustard Competition oraz ogromne zainteresowanie mediów. W tym roku o tytuł Najlepszej Musztardy walczyło ponad 350 musztard z całego świata, z tak odległych krajów od Stanów Zjednoczonych, jak Japonia, czy Francja, znana z wyśmienitej musztardy. Konkurencja była silna, a poziom konkursu – bardzo wysoki. Jury oceniało produkty biorąc pod uwagę kryteria takiej jak: receptura, bukiet smaku i aromatu, konsystencja, kolor i jakość produktu. Najwyższe noty uzyskała Musztard Czosnkowa KAMIS, zdobywając złoty medal w swojej kategorii.