Zakończyły się eliminacje do konkursu Wine & Food Noble Night

Zakończyły się eliminacje do tegorocznego konkursu Wine & Food Noble Night. Wyłoniono 12 restauracji, które wezmą udział w V jubileuszowej edycji festiwalu. 22 września swoje możliwości zaprezentują wyśmienite kuchnie z Warszawy, Krakowa, Poznania, Gdańska, Łodzi i Giżycka.

„Wybór nie był łatwy, tym bardziej, że w tym roku otrzymaliśmy wyjątkowo dużą liczbę zgłoszeń” – mówi Aleksandra Mizińska z Noble Concierge, współorganizująca konkurs. „Staraliśmy się, aby wśród uczestników znalazły się kuchnie z całej Polski, serwujące różnorodne menu. Jak co roku, goście Wine & Food Noble Night będą mogli skosztować dań różnych regionów świata, co czyni to wydarzenie niezwykle barwnym zwłaszcza dla koneserów oryginalnych smaków” – dodaje. Selekcja restauracji pozwoliła na zbudowanie ciekawego zestawienia tradycji kulinarnych, w którym nie zabraknie potraw polskich, śródziemnomorskich, dań francuskich, hinduskich czy w końcu dalekowschodnich.

Pełna lista wytypowanych miejsc:

  1. Amarylis (Kraków – Queen Boutique Hotel),

  2. Biała Gęś (Warszawa),

  3. Bistro de Paris Michel Moran (Warszawa),

  4. Concept 13 (Warszawa),

  5. GOKO Restauracja Japońska (Poznań),

  6. India Curry (Warszawa),

  7. Kaprys (Warszawa),

  8. La Biblitheque (Giżycko – hotel St Bruno),

  9. L’Arc Varsovie (Warszawa),

  10. Locanda (Łódź),

  11. Mercato (Gdańsk – hotel Hilton),

  12. Rozbrat 20 (Warszawa).

Podczas finałowej gali wszystkie przygotują przystawkę, danie główne i deser. Na każdą z trzech propozycji oddane zostaną głosy tysiąca obecnych gości oraz profesjonalnego jury. W sumie wyserwowanych zostanie niemal 11 tysięcy dań.

Źródło: Noble Concierge