Te nowoczesne urządzenia łatwo przygotują zdrowe, smaczne i mniej kaloryczne posiłki. Wszyscy, którzy odwiedzili stoisko Tefal mogli spróbować owoców i warzyw przyrządzonych na parze oraz wziąć udział w konkursach, w których wygrać można było parowar Tefal i dzięki niemu zdrowiej i smaczniej jeść.
26. września br. na warszawskiej Agrykoli na swoim stoisku Tefal zaprezentował parowary, dzięki którym posiłki mogą być przygotowywane bez soli i tłuszczu. To doskonały pomysł dla wszystkich, którzy lubią warzywa, owoce, ryż, mięso czy ryby. Parowar jest bardzo funkcjonalny – można w nim przygotować wszystko od przystawki do deseru.
Potrawy przyrządzane na parze nie tracą, jak przy tradycyjnym gotowaniu, cennych witamin i składników mineralnych, a dodatkowo zachowują swój naturalny smak i kolor. Jest to najzdrowszy sposób przygotowywania potraw, szczególnie wskazany dla osób dbających o zdrowie i ładną sylwetkę.
Gotowanie w parowarze to duża oszczędność czasu. Można przygotować cały posiłek w jednym urządzeniu, bez konieczności nadzorowania. Nic się nie przypali i nie wykipi. Minutnik wyłączy automatycznie urządzenie po upływie zaprogramowanego czasu.
Tefal ma w swojej ofercie trzy parowary, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Wyjątkowy parowar Vitamin+ VC4003 ma funkcję przyspieszania parowania, dzięki czemu potrawy krócej się przygotowują i zawierają jeszcze więcej witamin. Ma dużą pojemność 11L w 3 misach, które po gotowaniu wkładają się jedna w drugą. Taki system oszczędności miejsca jest również zastosowany w parowarze Ultracompact VC1002 (na zdjęciu), który zajmie najmniej miejsca w szafce. Model z dwoma pojemnikami to Aquatimer 6157, który idealnie sprawdzi się przy przygotowaniu mniejszej ilości potraw.
Już w październiku rozpocznie się program „Satysfakcja gwarantowana albo zwrot pieniędzy”. Każdy będzie mógł sam się przekonać, jak wiele zalet ma gotowanie na parze.