„Letni Festiwal Smaku” – to hasło nowej kampanii marketingowej Kamis oraz okazjonalnej, prawdziwie letniej witryny Kamis i Wirtualnej Polski. Rzetelnie, a przy tym ciekawie, grillowo oraz aromatycznie – tak w kilku słowach podsumować można jej zawartość. W serwisie znalazły się proste przepisy na kaloryczne potrawy z grilla i lekkostrawne sałatki, historia cząbru, bazylii, pieprzu, rozmarynu i innych przypraw coraz chętniej stosowanych także w polskiej kuchni…
Serwis podpowiada, zastosowanie jakich sztuczek nada potrawie atrakcyjny wygląd, szlachetny lub całkiem nietypowy smak, do czego służy ocet winny ziołowo-czosnkowy, z czym najlepiej smakuje musztarda zaprawiona odrobiną pieprzu cayenne… Zdradza tajniki ziołowych mieszanek, a tych, którzy nie zgłębili jeszcze tajemnic przypraw, uczy sposobów na zapewnienie daniu niepowtarzalnego aromatu, bądź wyśmienitej, działającej na zmysły barwy… Jako serwis partnerski nie tylko przedstawia pełną „smakową” ofertę Kamis, ale też klaruje czym są kulinarne sztuczki: marynowanie, bejcowanie a nawet… lakierowanie.
Miłośnicy dobrego posiłku i dobrej fotografii mogą, za pośrednictwem serwisu, wziąć udział w specjalnym konkursie Kamis i Wirtualnej Polski. Wystarczy, że na adres prezentowany w witrynie prześlą zdjęcie z grillowej uczty, by zyskać szansę na zdobycie „grillowych” nagród ufundowanych przez Kamis.