„Jak zwiększyć wydajność i zysk w produkcji rolno-spożywczej?” to temat tegorocznej Agrokonferencji Banku BGŻ.
Organizowane od 8 lat spotkania są doskonałą okazją do debaty na najbardziej aktualne tematy dotyczące sektora rolno-spożywczego.
Tematyka tegorocznej konferencji obejmowała zagadnienia związane z szansami rozwoju, jakie stoją przed sektorem przetwórczym w Polsce: zarówno prezentację sektora, jak i wskazanie czynników, które mogą wpływać na poprawę jego kondycji.
Specjalnie na konferencję eksperci Banku BGŻ przygotowali raport pt. „Jak zwiększyć efektywność firm przetwórstwa rolno-spożywczego?”.
Przedstawia on m.in. wyniki badań przeprowadzonych przez firmę badawczą Martin&Jacob wśród menadżerów firm sektora rolno-spożywczego.
– Zwiększenie wydajności i rentowności prowadzonej działalności gospodarczej jest kluczowe dla każdego przedsiębiorstwa. Dlatego poprosiliśmy o zabranie głosu samych przedsiębiorców. W tym roku po raz pierwszy przeprowadziliśmy wraz z firmą Martin&Jacob badanie opinii, w którym wzięło udział ponad 130 przedstawicieli firm z sektora rolno-spożywczego – powiedział Józef Wancer, p.o. prezesa Zarządu Banku BGŻ.
Raport opisuje branżę przez pryzmat osób w niej działających oraz zawiera przemyślenia respondentów, analityków Banku BGŻ oraz firmy Martin&Jacob.
Dodatkowe informacje dostępne są tutaj.